Innehåll

torsdag 3 augusti 2017

Delicatobollar

Ingredienser (20 st små)
4 dl havregryn
100 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 msk kakao
2 msk kallt starkt kaffe
50 g ljus choklad
1 msk vaniljsocker

150-200 g ljus eller mörk choklad, beroende på smak
Kokos

Gör så här

Mixa havregrynen till mindre delar 1 dl i taget med stavmixer.
Blanda med kakao och ställ åt sidan.
Hacka och smält chokladen.
Vispa mjukt smör och florsocker ordentligt med elvisp.
Byt till degkrokar och tillsätt kaffe, vanilj och havregrynsblandningen.
Vispa samman ordentligt.
Avsluta med den smälta chokladen och vispa till en kladdig massa.
Ställ smeten i kylen 30 minuter.
Rulla lagom stora bollar
Ställ i frysen 40-60 en stund.
Hacka chokladen och smält i en glasskål.
Ta ut bollarna ur frysen och doppa i chokladen (mörk eller ljus eller en blandning) med hjälp av två gafflar. Lägg dem på ett bakplåtspapper och var snabb med att sprida kokos över innan chokladen hinner stelna.
Låt stelna helt i kylskåp. Går bra att förvara i frysen.

Ytan blir inte som på Delicatobollarna, men godare tycker vi.

Vanliga chokladbollar hittar du här.